vrijdag 27 juli 2012

Beste Snor (#27),

het lijkt mij het beste als je alleen je nestjes nog bouwt op de bovenlippen van ouwe murmelende opaatjes. En vooruit, woeste zeemannen mogen ook.
Dan staat meneer Tjielp tenminste niet meer elke ochtend in de spiegel naar de lege ruimte onder zijn neus te staren. Och, och, och. Met zijn droevige ogen en een wolkje boven zijn hoofd waarin staat geschreven: waar o waar blijf je nou, mijn Snor?
O, weet je wat we doen? Ik weet het! We doen dat jij een soort zeldzame tropische bloem bent die één keer in iemands leven tot bloei komt! Dat is leuk! Bijvoorbeeld op de dag dat mannen zeventig jaar worden. Dat het zo´n ding wordt in iemands leven. Een heuse mijlpaal.
Met een ochtend van verwachtingsvol en met kriebelige buik wakker worden na een nacht van ik-heb-bijna-niet-kunnen-slapen-oei-oei-oei. En dat jij dan zó gaat groeien zoals iemand ècht is! Frivool, nukkig, langdradig, rebels, muf, je kan er álle kanten mee op. En dan komt iedereen langs om je te bezichtigen en bewonderen en als je dan weer bent verdwenen na jouw dag van glorie, praten de mensen nog weken over de buitengewone vormen en kleuren die je tentoonspreidde en de verborgen kwaliteiten van de manspersoon in kwestie die jij zo prachtig naar buiten wist te brengen.
En we noemen het: De Enige Dag Van De Snor.

Slaap er maar eens een nachtje over, Snor.
(Twee mag ook.)


Tjielp

1 opmerking:

  1. Hahaha, misschien moet je, als het Movember is, voor de zekerheid, dit berichtje nóg eens aan Meneer Snor sturen!

    BeantwoordenVerwijderen