zaterdag 2 februari 2013

Beste Fouten (#217),

ik heb besloten om jullie voortaan met andere ogen te gaan bekijken. Een heus experiment. Dat is precies wat ik nodig heb. Om diverse redenen overigens, maar daar zal ik jullie niet mee vermoeien. Het is het beste om zo min mogelijk te weten van tevoren.
Ik dacht wel, ik schrijf jullie even wat ik van plan ben voordat jullie denken: wat zit ze ons de hele tijd aan te staren alsof ze ons nog nooit gezien heeft? Hebben we wat van haar aan ofzo? Wat zit ze ons op de vingers te kijken? Heeft ze een oogje op ons? Zijn alle katten in de bomen op? En zijn dat nou argusogen?
Waarom kijkt ze scheel, zit haar ene oog dichtgeplakt, staat ze op haar kop, draagt ze een bril? Gluurde ze altijd al zo door haar oogharen heen?
Hoezo heeft ze haar ogen niet steeds allebei tegelijkertijd open of rolt ze er soms mee, knippert ze haar wimpers maar één keer per kwartier en sluipt ze de hele tijd rond met een loep, een verrekijker en een monocle?
Waarom? Hoe? Wááát?   
We kunnen er niet meer tegen! Jonge! We peren haar in elkaar! Hou ons tegen! Iemand! Hou ons tegen!

Niet doen. Nergens voor nodig.
Dat hóórt dus zo. Dat jullie het weten.
Misschien wordt het wel heel leuk. Dat kan zomaar.


Tjielp

2 opmerkingen:

  1. Ojee Fouten... dat wordt lachen, gieren, brullen als tjielp echt naar jullie gaat koekeloeren zoals een koe die saffraan gegeten heeft...

    kende je die blik al? Nou u weze gewaarschuwd bij deze!

    BeantwoordenVerwijderen