maandag 24 juni 2013

Hoei Tjielp (#359),

het is zover! Vandaag hebben wij de sleutels gekregen van ons eigen huisjemeteentuineneenboomerin.
Tadaaaaaaaaaa!
Had je niet gedacht zeker! Gelukkig heb ik zelf nóóit getwijfeld. Daar doe ik niet aan. Waarom zou ik? Heb je anders wel eens gehoord van een aarzelende held? Nou? Nee, dat dacht ik ook.
De hele dag al springt iedereen in het rond van zoveel avontuur ineens. De plannen vliegen me om de oren. Berwtje heeft besloten dat hij een vakkundig huisvrouw wil worden. Hij wil plots niets liever dan leren hoe hij koekjes moet bakken, een moestuin aanleggen, augurken inmaken, vlierbloesemsiroop bottelen, frambozenjam maken, elleboogstukken breien, beenwarmers haken en zijn eigen keukenschort naaien. Ik weet niet waar het allemaal vandaan komt, maar hij houdt bijna niet meer op met praten en zijn wangen worden hoe langer hoe roder. Blosjes blijken hem erg goed te staan.
Verlanglijscht zit ondertussen te loeien dat nu, na het ternauwernood overleven van allerlei zeer traumatische erbarmelijkheden, eindelijk de tijd is gekomen om zijn eigen wens in vervulling te laten gaan en dat wij heus niet moeten denken dat Verlanglijschten geen wensen van zichzelf kunnen hebben, want hij wil toevallig al sinds wensenheugenis het allerliefscht Wenschboom worden en niemand, maar dan ook niemand hoeft het in zijn hoofd te halen om hem daarvan te weerhouden of hij zal wel eens laten zien hoe meedogenloos hij kan zijn. Nou. En dan kijkt hij natuurlijk op karakteristieke wijze vervaarlijk om zich heen, wat tegenwoordig nogal aandoenlijk is, omdat hij sinds kort een piepklein kuiltje in zijn wang heeft dat er met geen mogelijkheid meer uit gaat. En nee Tjielp, dat zeg ik heus niet tegen 'm, wees maar niet bang.
Anyway. Waar was ik? Ja, kei veel plannen dus. Nou, die lijken me allemaal zo gefikst. Hoe moeilijk kan het zijn? We hebben een boom, we hebben een verwensbare Verlanglijscht , we hebben een overijverig Berwtje. Huppetee, niks meer aan doen. Kan ik tenminste ongestoord koekeloeren naar onze spiksplinternieuwe horizon.
Hè toch, het wordt een beetje een lang verslag, sorry hoor. Maar het is dan ook de allerlaatste. Tjielp, mattie, het was aangenaam door jou bedacht te worden. Ons avontuur was mieters, maar het is snetverderrie tijd om er eentje van mezelf te gaan beleven. En dat geldt voor ons allemaal. Wij zijn nog lang niet klaar met bestaan.
Veel succes met de sluiting van de Brievenfabriek over een paar dagen. Berwtje doet je de groeten en vraagt of je zin hebt om eens een keer een kersentaartje te komen eten en o, Verlanglijscht buldert of ik je wil waarschuwen voor het zwarte gat. Bij deze.
Pas goed op jezelf.


Ahoy!


Koekoek

ps. Het adoptiebureau is tot nader order gesloten.. Ik kan geen zielenpoot meer zien. Snotmiljaar, ook helden hebben vakantie nodig.

8 opmerkingen:

 1. wat fijn, wat mooi, wat een goed moment,wat een mooie verlanglijstvermindering.....nieuwe deuren en ramen die open kunnen...tuinavonturen, bomen die opgezet kunnen worden en die al staan...wat een FEEST!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoera en gefeliciteerd lieve Tjielp! Spannend, en wat een berg nieuwe plannen lees ik hier.......laat het grote avontuur maar beginnen.;-)


  Els X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wiiiihoe! Goed hè? Ik heb er zin in! En het is inderdaad een heel erg mooi moment, zo precies na dit project. Wonderlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ...wat een heerlijk idee om te leven van projectje naar project. ik ben zooOOo blij voor jou! Tjielp en haar peperkoekenhuisje. Zet die typemasjien daar maar snel neer. zoen en gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wooowww mooie sleutels, dat wordt vast een mooi avontuur!

  een vraagje: die hele mooie sleutel, die linkse, is dat dé sleutel van de boom in je tuinmeteenboomerin? want ik wil heel graag eens koffie drinken in de geborgenheid van een boom.

  Als het niet de sleutel van de boom is, dan hoop ik dat het de sleutel is tot jezelf want dat is ook heel erg mooi.

  Gefeliciteerd!
  Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieve Lot, ik ga het wel uitvinden, denk ik, welke sleutel waar op past. Maar je bent altijd welkom om een kopje koffie te komen drinken onder mijn nieuwe boom.

   Verwijderen
 6. Wauw Tjielp inderdaad prachtige sleutels! Wat goed en wat mooi dat je het voor elkaar gekregen hebt, echt heel bijzonder.
  Veel geluk met je huisjemeteentuineneenboomerin, ik ben benieuwd welke weg er achter de voordeur blijkt te liggen.
  Kus, Mike.
  Enneeeuuhh... Blij dat dat drietal het bestaan nog niet beu is, ik hoop weer van ze te horen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha lieve Mike, dankjewel (ook namens Koekoek, Verlanglijscht en Berwtje)!
   Tot snel!
   X

   Verwijderen