woensdag 18 juli 2012

Hey Wind (#18),

ik zat zo eens te denken, hè, en als je het niks vindt, moet je het eerlijk zeggen, maar zou het nou niet leuk zijn als ik voor jou zou werken. Je hebt het hártstikke druk en ik kan me voorstellen dat je ook weleens vakantie wil. Ik weet wel dat Briesje één van je vaste invalkrachten is, maar die kan ook niet altijd. Bovendien is Briesje eigenlijk maar gespecialiseerd in één ding en ook al is niemand zo goed als Briesje in dat wat Briesje doet, het blijft één ding.
Nee, ik zou juist willen leren wat jij doet. Zo vanalles wat, maar dan heel indrukwekkend. Razen, waaien, warrelen, tieren, stormen, bulderen, huilen. Of wervelen, dat lijkt me zo iets bijzonders! En wat me ook zo aanspreekt in jouw vak, is dat je zo veel met bomen werkt. En je eigen tijd in kan delen. Wat een vrijheid!
Ik heb geen ervaring, maar ben leergierig en enthousiast. Ik kan goed fladderen en ik heb heel veel naar je geluisterd. Ik weet dat het zeeën van tijd zou kosten en bergen geduld, maar ik denk wel dat ik het in me heb. En ik ben niet op zoek naar een fulltime baan, dus je hoeft echt niet bang te zijn dat ik stiekem je plek wil inpikken ofzo.
En anders, als je dit allemaal echt niet ziet zitten, is het dan niet een idee om mij in te schakelen als je er eventjes niet bent en Briesje niet kan. Dat gebeurt namelijk best wel eens en dan is er niemand. Stilte voor de storm. Zo noemen de mensen jouw afwezigheid en dan huiveren ze een beetje en vervolgen vlug hun weg. Ze huiveren, Wind, dat is toch niet goed!
Als we nou doen dat ik dan voortaan de honneurs waarneem? En dan noemen we het ook gewoon Tjielp, goed? Kijk, dat gaat dan bijvoorbeeld zo: sjongejonge, wat is het ineens Tjielp! En dan halen ze glimlachend hun schouders op en doen een klein tapdansje waar ze zelf helemaal verbaasd door zijn. Dat is nog eens andere koek dan huiveren, toch?
Dan kunnen de mensen tenminste weer rustig slapen als jij een dutje doet of wat het dan ook is wat je doet als je niet blaast enzo.

Ik hoor wel wat je er van vindt, maar dat zit vast snor.

Waai ze!

Tjielp

1 opmerking: