woensdag 1 mei 2013

Best Doen (#305),

je kunt het ook
overslaan
er aan voorbij gaan
laten wat is
voor de volgende
voor iedereen of liever nog
niemand

je kunt het
voor je houden
niet vertellen
met je meenemen
in je gedachten je hart
of je graf
de zee

je kunt
kijken
of het een eigen weg vindt
een eigen maat houdt
wat het betekent als het aan zichzelf
ligt



Tjielp

3 opmerkingen:

  1. Schaap wil van alles over dit gedicht zeggen, maar nu twijfelt ze of ze het wel goed leest, en of ze wel allemaal domme dingen op je mooie blog moet zetten. Ik heb haar maar naar bed gestuurd, dus nu zit ze een beetje over Doen te pruttelen en dat je dingen ook níet aan je voorbij kunt laten gaan. Nu is dat natuurlijk niet zo simpel, ik ben veel ouder en wijzer dan die kletskous van een Schaap dus ik kom je alleen maar even zeggen dat ik hoop, lieve Tjielp, dat wát je ook kiest om wel of niet te doen, dat je er gelukkig van wordt en er rust in vindt.

    Groeten van het Eiland van Schaap

    p.s. Als je die snuiter van een Koekoek nog spreekt, kun je hem dan nog even melden dat niet álle eilanden emotioneel onstabiel zijn? Vriendelijk bedankt en nog een fijne voortzetting.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Eiland,
      dankjewel voor de mooie brief! Zeg maar tegen Schaap dat ze nooit domme dingen schrijft en dat ik hoop dat ze goed heeft geslapen.
      Van Koekoek moet ik doorgeven dat hij eerst maar eens moet zien, voordat hij kan geloven. Neem het hem maar niet al te kwalijk, hij heeft een wat moeilijke thuissituatie en bijna naar de haaien gaan gaat je ook niet in de koude kleren zitten.
      Fijne dag!
      Tjielp

      Verwijderen